Łysienie męskie

(łysienie, za duży brzuch, nadmierne pocenie, nadmierne owłosienie, zmarszczki, etc.)

Łysienie męskie

Postprzez czarek » Wt lut 09, 2010 12:16 pm

Witam forumowiczów prosząc już na wstępie o opinie. Mam dopiero 34 lata a już pojawia się u mnie problem łysienia androgenowego. Głównie są to zakola, ale boję się,że proces może postępować... Szukałem w necie informacji o skutecznym środku i generalnie kilka pozycji jest polecanych. Jednak opinie bywają rozbieżne. najwięcej zapunktowała chyba marka Subrina Recept,są to co prawda 3 produkty, które najlepiej stosować kompleksowo, ale może właśnie to stanowi o jej skuteczności...?
czarek
uczeń

Re: Łysienie męskie

Postprzez Balbina » Wt lut 09, 2010 6:43 pm

Mój kolega z pracy ma podobny problem, tylko że on jest o 10 lat młodszy ! :shock:
Jeżeli czujesz dyskomfort, dobrze że piszesz, ja się bardzo na tym nie znam niestety, na rynku jest dostępnych wiele preparatów/szamponów próbujących nas wspomagać w borykaniu się z powyższym problemem.. Może poczekajmy na wypowiedź eksperta..

Pozdrawiam ciepło!
Jeżeli bardzo czegoś pragniesz, to cały świat pomaga ci to osiągnąć. Sekret działa :)
Balbina
znawca

Postprzez ada » Pt lut 12, 2010 3:40 pm

Mój mąż uzywa Dercos - to jest apteczny preparat Vichy. Ale wydaje mi się, że to są wszystko półśrodki. Słyszałam też o takim preparacie Crescina, lecz nie stosował go. Nie wiem też czy póbowałeś np. mezoterapii w połączeniu z preparatem aptecznym i odpowiednią suplementacją...? Rzczywiście w tym przypadku, jak i w wielu innych, najlepiej działa podejście kompleksowe. Samo wcieranie na pewno nie da super efektów.

ps. marki subrima używałam kiedyś, mieli serię profesjonalnych odżywek do włosów, ale teraz ich nie widzę na półce
ada
uczeń

Postprzez tymonisko » Wt lut 16, 2010 11:47 am

Mój kumpel z pracy używa tej Subriny Recept i mówi, że jest bardzo dobra, w zasadzie ja nigdy jego zakolom się nie przyglądałam, ale on twierdzi, że zauważa już rezultaty...coś ok 2 m-cy stosuje
tymonisko
uczeń

Powrót do Tylko dla mężczyzn