LIPO SHOCK

(zabiegi niechirurgiczne, czyli wszystko bez ingerencji skalpela!)

LIPO SHOCK

Postprzez lola » Śr lip 07, 2010 6:51 pm

Przeczytałam artykuł, który umieszczony jest na stronie o zabiegu Lipo Shock i znalazłam już nawet klinikę Amaya, która ma w swojej ofercie taki zabieg i zastanawiam się czy się na niego nie skusić - niestety nie można było pod artykułem zadawać pytań dlatego chciałam was tu zapytać czy, ktoś korzystał z takiego zabiegu, jakie są efekty?
lola
uczeń

Re: LIPO SHOCK

Postprzez Betinka » Cz lip 29, 2010 11:48 am

Moja sąsiadka miała wykonany zabieg właśnie Liposhock, na udach i pośladkach. Efekt był widoczny od razu - podniesienie pośladka, wymodelowanie uda i usuniecie cellulitu. Jak po zabiegu założyła ubranie to, widać było, że ma "luźniej" w spodniach. Ogólnie w serii (tzn. przy niedużych problemach tkanki tłuszczowej) spokojnie 4-5 zabiegów wystarczy na wyszczuplenie i całkowitą redukcje cellulitu. To chyba taka alternatywa na liposukcji.
Lipoliza laserowa działa świetnie, tylko cena jest dość wysoka - zdaje się, ze ok. 600 - 900 zl za jeden zabieg (z zależności od okolicy zabiegowej).
Betinka
uczeń

Postprzez zakapiorka » Pt lip 30, 2010 12:39 pm

Witam!
Poddałam się zabiegowi liposhock w SkinClinic w Warszawie.
Zabieg składa się z 3 etapów: rozbijanie złogów tłuszczu za pomocą fal dźwiękowych , drenująca endermologia oraz wcieranie ozonidów, czyli preparatów rozgrzewających i drenujących. Myślałam, że zabieg będzie superprzyjemny, tymczasem na każdym etapie odczuwałam niewielki ból lub dyskomfort. Najmniej przyjemne było rozbijanie złogów tkanki tłuszczowej na udach, bo czułam lekkie szczypanie i nieprzyjemne rozpieranie w ciele. Endermologia też okazała się trochę bolesna. Nawet końcowy etap – wcieranie kosmetyków połączone z drenującym masażem manualnym – wiązało się z lekkim bólem. Mam jednak poczucie, że naprawdę rozprawiono się z moim tłuszczykiem i cellulitem. Już po 3 zabiegach skóra jest gładsza i bardziej napięta, nalezy poddać się serii 10 zabiegów.
Zapłaciłam 6500 zł/10 zabiegów
zakapiorka
uczeń

Postprzez planistka » So lip 31, 2010 8:59 pm

Ja dziękuję mojemu mężowi że nie oponował kiedy chciałam sobie zrobić lipo shock. Wytłumaczyłam mu że piękno kosztuje i że nic nie robiąc kobiety rzadko same z siebie są piękne :-) Zrozumiał, sypnął kasą i chyba nie żałuje :-) Efekt porażający- pośladki poszły w górę, uda jak dwie kolumienki :-) no i w końcu nie mam cellulitu - na pozbyciu się tego paskudztwa zależało mi najbardziej. No i ubyło mi parę centymetrów tu i tam :-)
planistka
uczeń

Powrót do Medycyna estetyczna