Depilacja laserowa bikini

(usuwanie blizn, przebarwień, tatuaży, nadmiernego owłosienia, zamykanie naczynek, pajączków, likwidacja rumienia, odmładzanie, fotoodmładzanie, inne)

Re: Depilacja laserowa bikini

Postprzez naama26 » Śr maja 05, 2010 11:37 am

Ja też robiłam depilację laserową łydek. Myślę, że 8 zabiegów to zdecydowanie za dużo, chociaż wtedy jest 100% gwarancja, że żaden włosek się nie uchował :) Z tego co wiem to jasne włoski usuwa laser neodymowo-yagowy. Usuwa też włoski na opalonej skórze. Też zależy na co działa laser, czy na melaninę zawartą we włosach, czy na brodawkę. Osobiście miałam robiony zabieg laserem LaserPil w salonie kosmetycznym Afrodyta w Warszawie (Blue City). Wystarczyły 3 zabiegi. Dostałam 5% zniżki, bo zarejestrowałam się na stronie www. No i próbny zabieg jest gratis. Także można jakoś tam próbować przyoszczędzić.
Tutaj jest sporo materiałów na temat depilacji laserowej w stolicy: http://www.depilacja-laserowa-warszawa.pl/
naama26
uczeń

Postprzez Estetka » N maja 30, 2010 11:06 pm

Poziomka - ja na Twoim miejscu bardziej stawiałabym na doświadczenie salonu, a nie nowość, masz przynajmniej gwarancję profesjonalizmu. Ten gdzie ja robiłam ma 10 lat doświadczenia i to też czuć w podejściu do pacjenta, kosmetolog wypytała mnie o wiele rzeczy i dopasowała zabieg odpowiednio do mojej skóry no i przede wszystkim wiele mi powiedziała o samym zabiegu, a tym jak klientki reagują, jak skóra może się zachowywać etc etc
Nowe salony zapewne też sądobrej jakości, ja jednak stawiam na doświadczenie
Estetka
uczeń

Postprzez Balbina » Pn lip 12, 2010 12:37 pm

Klopsik!!!!!!!! I jak i jak????? PO ilu zabiegach jesteś? jak efekty?? napisz prosze!! :)
Jeżeli bardzo czegoś pragniesz, to cały świat pomaga ci to osiągnąć. Sekret działa :)
Balbina
znawca

Postprzez klopsik » Pn lip 12, 2010 12:40 pm

przeszlam cala serie (4 zabiegi) i zupelnie o nic sie juz nie musze martwic ;)
po 3 sesji nie dotknelam sie do depilatora ani żyletki. po wakacjach pewnie pojde jeszcze raz aby przedluzyc efekt, ale to juz formalnosc ;)
dietozależna
klopsik
uczeń

Postprzez Balbina » Pn lip 12, 2010 12:50 pm

A kiedy miałas ostatni zabieg? Napisz proszę, co ile miałaś powatarzane zabiegi i jak efekty po każdym? Sama chyba w końcu się wybiore jeszcze w tym miesiącu!!

Czy to prawda że po zabiegu, nawet jak zaczynają odrastac włoski to do nastepnego zabiiegu nie wolno tego usuwac?
Jeżeli bardzo czegoś pragniesz, to cały świat pomaga ci to osiągnąć. Sekret działa :)
Balbina
znawca

Postprzez klopsik » Pn lip 12, 2010 1:25 pm

ostatni zabieg miałam miesiąc temu
sesje są co miesiąc, trwały ok 15 min.
przed sesją włos powinien być widoczny (ok 2mm) więc mi wystarczyło użyć żyletki 2 tygodnie przed zabiegiem
teraz zupełnie nic się nie dotykam, może nie jest to pupa niemowlaka:) ale i tak efekt lepszy od żyletki czy wosku
po zabiegu i przed nim min 15 dni nie wolno się opalać wiec najlepiej zacznij po wakacjach ;)
pozdrawiam ;)
dietozależna
klopsik
uczeń

Postprzez Estetka » Pn lip 26, 2010 1:50 am

fajnie ze masz takie efekty klopsik:) a ile maja potrwac,co Ci powiedzieli w salonie?

ja akurat zazdroscic nie musze, bo sama po zabiegu lightsheerem a SL mam skore jakiej nigdy chyba dotad nie mialam:)
z tym ze przypominam, ze mialam robiony zabieg juz dawno i lightsheerem, nie ipl jak w no-vello. porownamy efekty jak bedziesz po jakichs latach po zabiegu tak jak ja:)
Estetka
uczeń

Postprzez słonecznik » Śr sie 25, 2010 3:36 pm

ja bardzo bym chciała się poddać takiemu zabiegowi;)
ale muszę chyba wcześniej uzbierać odpowiednią sumę.
Powiedzcie mi jakie są ceny takiej przyjemności???
bo kusi mnie i kusi taki zabieg, a nie wiem, czy mnie byłoby na niego stać;/
jeśli znacie jakieś dobre salony i do tego w miarę niedrogie to dajcie znać .
słonecznik
uczeń

Postprzez Estetka » Pn sie 30, 2010 1:23 am

Jeśli zdecydujesz się na lightsheer tak jak ja w SL - a polecam właśnie ten laser, to takie bikini waha się od 300 do 400zł, zalezy jak głebokie chcesz robić. Ja akurat płaciłam 350 za jeden zabieg, a trzeba liczyć sie z 3,góra 4 zabiegami. Za to efekt w wypadku bikini jest nieziemski:) włosów nie ma - wyobrażacie to sobie? po prostu nie ma,zostaje gładziutka skóra:)
Estetka
uczeń

Poprzednia strona

Powrót do Lasery